Drugari iz vrtića posjetili Dječije pozorište RS i "Dino park" u Banjaluci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.10.2017. 09:14

Mališani iz JU Dječiji vrtić „Larisa Šugić“ Kotor Varoš uživali su u predstavi „Princeza i zmaj“ koja je izvedena u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

"Pouzdano se zna da bajka kao književni žanr najviše ima pedagoškog uticaja na vaspitanje dece i da je najprivlačnija kao štivo. I u ovoj dramskoj igri jasno su naznačeni odnosi, karakteri, peripetija i na kraju razrešenje u kojima pobeđuje ljubav. Inspiracija za ovaj tekst je mistika u kojoj obitavamo, ne samo na zemlji već i u beskonačnosti univerzuma" - rekao je Nikoletić, autor ovog djela.

Nakon pozorišta drugari su posjetili "Dino park" u Banjalučkoj Akvani tj. postavku dinosaurusa u prirodnoj veličini koja podrazumijeva 25 dinosaurusa sa edukativnim sadržajem. Na ovaj način djeca su se dodatno edukovala i doživjela stvarne veličine dinosaurusa iz pra-vremena.

IZVOR: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…