Episkop banjalučki Jefrem osveštao crkvenu salu u Šipragama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.06.2017. 16:03

Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem osveštao je danas crkvenu salu u porti Crkve Svete Trojice u kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Šiprage.

Vladika Jefrem zahvalio je svima koji su pomogli da bude sagrađena crkvena sala. 

"Najveća djela su ona koja služe Bogu i narodu, a ovaj objekat je sagrađen za potrebe mještana ovog kraja", poručio je vladika Jefrem. 

On je, prije svečanog čina osveštanja, uz sasluženje sveštenstva služio Svetu liturgiju u prisustvu velikog broja parohijana. 

Predsjednik građevinskog odbora Radenko Perišić ističe da je ovo jedan od najvažnijih dana za mjesnu zajednicu Šiprage. 

"LJudi dobre volje su dobrovoljnim sredstvima u značajnoj mjeri pomogli da objekat bude stavljen u funkciju, a posebno smo počastvovani dolaskom episkopa banjalučkog Jefrema", naglasio je Perišić. 

Sveštenik šipraško-grabovački Damir Vrhovac je izrazio zadovoljstvo što je ovo bogougodno djelo privedeno kraju i što je osveštano rukom preosvećenog vladike Jefrema. 

Crkva Svete Trojice u Šipragama je osveštana krajem 2002. godine, a sala koja je izgrađena u crkvenom dvorištu pokrivena je u decembru 2015. godine. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…