FK ”Mladost” preko ”Progresa” iz Kneževa do novih bodova

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.05.2016. 12:22

U veoma zanimljivoj i dinamičnoj utakmici 27. kola Regionalne lige RS – grupa Zapad, koja je odigrana na stadionu Mladosti, kotorvaroški fudbaleri savladali su u komšijskom derbiju ekipu Progresa iz Kneževa rezultatom 2:1.

Iako je Mladost važila za apsolutnog favorita, gosti su bolje ušli u ovaj meč i već u 23. minutu poslije odličnog driblinga u šesnaestercu domaćih Miljan Budić šalje loptu iza leđa Kutića za vođstvo od 0:1.

Gosti su u prvom poluvremenu imali još nekoliko izglednih šansi, ali ih nisu iskoristili, pa su na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Oštra kritika trenera Ponorca na poluvremenu, probudila je Mladostaše, koji su puno agresivnije i odlučnije ušli u nastavak meča. Takav pristup igri im se isplatio već u 55. minutu, kada je centaršut Đukića sa lijeve strane, u gol glavom „pospremio“ Kršić za izjednačenje, 1:1.

Inicijativa domaćih  je nastavljena i u nastavku meča, a trenutak odluke se desio u 81. minutu, kada je Mušanović uputio snažan i precizan šut sa dvadestak metara, čudna putanja lopte prevarila je danas nesigurnog golmana gostiju Dukića i završila u golu za konačnih 2:1. Mladost u narednom 28. kolu putuje u Prijedor gdje će snage odmjeriti sa domaćom Gomjenicom. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…