FOA podržao Treći festival omladinskih pozorišta “Varoš fest 2017”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.09.2017. 16:59

Treći festival omladinskih pozorišta “Varoš fest 2017” podržan je i ove godine godine od strane Fonda omladinskog angažmana (FOA).

Cilj ovog festival je poboljšanje rada amaterskog pozorišta u Kotor Varošu, kroz organizaciju festivala na kome će se predstaviti mladi glumci i muzičari. “Varoš fest” ima za cilj da promoviše pozorišnu umjetnost, približi je publici i animira mlade da se amaterski bave kulturom. Sam festival je fokusiran na stvaranje mogućnosti i podsticaj mladima da se uključe u kulturne aktivnosti kroz zajednički glumački rad, sviranje, pjevanje i recitovanje.

Da bi realizovao ciljeve festivala, UG DK “Miroslav Miro Pejović” okupiće oko 80 mladih glumaca iz najmanje 8 bosanskohercegovackih pozorišta. Ovaj projekat je podržavan kroz FOA i prethodnih godina.

Pored ovog projekta tim multiplikatora i Fondacija SHL podržali su još 10 omladinskih projekata iz raznih oblasti omladinskog aktivizma iz cijele BiH.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…