Folkloraši iz Maslovara u emisiji ”Kapi zavičaja” na RTRS

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.05.2017. 16:16

Ekipa RTRS-a u Maslovarama je snimala svoju emisiju “Kapi zavičaja”. Urednik emisije Slaviša Sabljić pokrenuo je ovaj serijal pokušavajući da prelijepa područja širom RS sačuva od zaborava i prikaže njihove običaje, tradiciju, znamenitosti i ugledne ljude.

Maslovare su privukle ovog vrhunskog putopisca svojom bogatom i svijetlom istorijom,  jer su početkom prošlog vijeka bile urbana varošica sa brojnim sadržajima i čuvenim rudnikom mrkog uglja iz kog je ruda odvožena prugom sve do Austrije, pa čak i teniskim terenima.

Jedan od domaćina ekipi RTRS-a biće i Kulturno-umjetničko društvo “Brio-Rudar”, koje će svojim koreografijama pokazati na koji način njeguje tradiciju i stare običaje.

Emisija “Kapi zavičaja” je na programu RTRS-a nedjeljom u 11 časova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…