Folklorni ansambl "Kotor Varoš" poziva zainteresovane na radionicu narodnih rukotvorina

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.03.2017. 09:29

Folklorni ansambl "Kotor Varoš" osniva sekciju narodnih rukotvorina. U utorak 4. aprila od 19 časova, u prostorijama folklornog ansambla održaće se prva radionica gdje će se prisutni upoznati sa vezom uz majke i bake koje će sve zainteresovane uputiti u tajne ovog zanata.

Ovom radionicom želimo da sačuvamo od zaborava ručne radove (vez, heklanje, pletenje,...), a takođe i da njegujemo narodno pjevanje, ojkaču sa našeg kraja, navodi se u saopštenju folklornog ansambla "Kotor Varoš".

Pozivamo sve majke i bake da se pridruže radionici  i prenesu svoja znanja, a mlade djevojke da dođe i nauče nešto što treba da se prenosi sa kolјeno na kolјeno. 

Čuvajmo našu tradiciju!

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…