Fondacija ”Luka”: Planinarska staza u Šipragama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.05.2016. 14:46

Fondacija „Luka“ planira da u okviru programa svojih aktivnosti za tekuću godinu 15. maja u osam časova i zvanično otvori planinarsku stazu „Luka“ – Šiprage.

Staza svoje polazište ima na lokaciji Šiprage-Kerle, na nadmorskoj visini od 600 metara i dužini od 15 km.

Ukupni visinski raspon kretanja iznosi 1000 metara, što podrazumjeva dobru kondiciju zainteresovanih da pohode ovu stazu.

Trasa svojim većim dijelom prolazi kroz teritoriju opštine Kotor Varoš, a jednim manjim dijelom kroz teritoriju opštine Teslić.

Predviđeno je uređivanje kompletne staze postavljanjem putokaza i panoa, uređenjem izvorišta uz vršenje analize vode, postavljanjem klupa i stolova, kao i uređenjem prostora za odmor.

Kompletna staza je već postavljena i privode se kraju završni radovi čišćenja, krčenja i profiliranja staze.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…