Formirana Radna grupa za rješavanje problema vodovoda u Maslovarama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.09.2017. 15:02

Na sastanku kojem su prisustvovali načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, zamjenik načelnika Mladen Trivunović, predstavnici Savjeta MZ Maslovare, Građevinskog odbora za pomenuti vodovod, Komunalne inspekcije, KP „Bobas“ i opštinskih službi zaključeno je da se formira Radni tim, koji će snimiti stanje na vodovodu MZ Maslovare – centar i predložiti odgovarajuće mjere i pod kojim uslovima bi se pomenuti vodovod mogao prenijeti na upravljanje Komunalnom preduzeću „Bobas“.

Radna grupa ispred opštine Kotor Varoš čine Radislav Petrušić i Snežana Jurić, ispred KP „Bobas“ Ranko Bunić, ispred MZ Maslovare Sloboda Jovičić i ispred Građevinskog odbora Miroslav Smiljić.

Na zahtjev Građevinskog odbora zatražen je sastanak sa načelnikom opštine i predstavnicima KP „Bobas“ kako bi se pronašlo rješenje i sagledale mogućnosti za prenos vodovoda u Maslovarama na upravljanje Komunalnom preduzeću „Bobas“.

„Stručnjaci iz KP „Bobas“ su bili na terenu i konstatovali da postoji dovoljno vode na izvorištu, ali nije dovoljno obuhvaćena, tako da mali dio vode dolazi do bazena“, istakao je načelnik Sakan i dodao da su značajan broj nelegalnih priključaka na glavnom vodovodu prije bazena i neracionalna potrošnja, posebno u sušnom periodu određenog broja korisnika, dodatno prouzrokovali probleme u redovnom snabdijevanju vodom.

Sakan je podsjetio da je opština Kotor Varoš u periodu od 2009. do 2012. godine u pomenuti vodovod u Maslovarama uložila 341.517 KM. (opstinakotorvaros.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…