Formirano novo rukovodstvo Skupštine opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.12.2016. 13:02

Dosadašnji predsjednik Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš Ibrahim Palić iz SDA obavljaće ovu funkciju i u naredne četiri godine, a za njegovog zamjenika na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabran je Radenko Čupić iz PDP-a. Na sjednici je za zamjenika načelnika izabran Mladen Trivunović iz SDS-a, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine Snežana Jurić /SDS/, koja je ovu dužnost obavljala i u protekle dvije godine.

Konstitutivna sjednica SO Kotor Varoš u novom sazivu počela je polaganjem zakletve i potpisivanjem izjave odbornika koji će u naredne četiri godine sjediti u klupama lokalnog parlamenta. 

Troje odbornika je iz privatnih razloga vratilo mandate, tako da su umjesto Mladena Trivunovića i Snežane Jurić iz SDS-a novi odbornici Milorad Savanović i Mladen Tepić, dok je Draganu Petrušić iz PDP-a u skupštinskoj sali zamijenio Nemanja Knežević. 

Skupština opštine Kotor Varoš brojaće 27 odbornika, a najviše mandata osvojio je SDS koji će sa koalicionim partnerima PDP-om, SDA/SBB, DNS-om i SP-om činiti skupštinsku većinu. 

SDS će imati šest odbornika, PDP pet, SNSD četiri, po tri će imati DNS i SDA/SBB, po dva SP, HDZ BiH - HNSBiH i SRS-"Srpska u sigurne ruke". 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…