Fudbalski veterani iz Kotor Varoša u Zrenjaninu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.03.2016. 13:11

Kotorvaroški fudbalski veterani uveličali su proteklog vikenda jubilej 30 godina postojanja Udruženja fudbalskih veterana Apatina i tom prilikom odigrali prijateljsku utakmicu sa domaćim timom.

Iako je rezultat bio u drugom planu, utakmica je završena 6:6, uz želju i jednih i drugih da ovi susreti postanu tradicionalni.

Kotorvaroški veterani su prije početka utakmice uručili prigodne poklone domaćoj ekipi i tako im, na najbolji mogući način, čestitali jubilej.

Kapiten fudbalskih veterana grada Apatina Slavko Jerković je izrazio zadovoljstvo što su Kotorvarošani bili gosti na njihovoj proslavi.

“Osim na sportskom polju razgovarali smo i o drugim vidovima saradnje, koje mogu doprinijeti bližem povezivanju ovih opština, a biće nam zadovoljstvo da povodom obilježavanja Dan opštine Kotor Varoš – 24. aprila, budemo gosti naših prijatelja u gradu na obali Vrbanje”, istakao je Jerković.

Kotorvarošani su imali priliku da posjete Muzej sporta, jedinstven u gradu na Dunavu. U muzeju su sačuvani od zaborava podaci o velikim uspjesima apatinskih sportista i trenera, kao i sportskih radnika.

“Impresionirani smo izložbenim prostorom gdje su kroz fotografije i trofeje prikazani svi veliki rezultati sportista koji su pronijeli slavu ovog grada”, rekao je Aleksa Vučanović, predstavnik ekipe kotorvaroških veterana.

Osim muzeja, Kotorvarošani su posjetili i ostale znamenitosti grada Apatina, a novo druženje nekadašnjih aktivnih fudbalera, a danas veterana rekreativaca, zakazano je za sredinu aprila, kada će biti odigran revanš meč.

Sportski radnici iz okolnih vojvođanskih gradova, koji su prisustvovali ovoj revijalnoj utakmici, iskoristili su priliku da upute poziv fudbalskim veteranima iz Kotor Varoša da budu njihovi gosti i tako prošire svoje aktivnosti njegujući sportska druženja i bratske odnose.

Utakmica je održana u sali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…