Fudbalski veterani promovišu Kotor Varoš i RS

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.09.2018. 13:27

U Kotor Varošu će sutra biti održan 2. Međunarodni fudbalski turnir prijatelјstva „Kotor Varoš 2018“, koji će okupiti šest ekipa iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske.

Organizatori turnira su Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš i opština Kotor Varoš, a pokrovitelј Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

U organizacionom smislu sve je spremno za dolazak gostiju iz Kranja, Apatina, Stare Pazove, Sokobanje i Prijedora i njihov boravak u Kotor Varošu.

„Pored načelnika opštine Zdenka Sakana ovaj turnir je podržalo i resorno ministarstvo, ali i brojni prijatelјi našeg Udruženja, koji će biti gosti na zajedničkom druženju nakon završetka turnira“, istakao je Slobodan Petrović, predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Kompanija „Hemofarm“ je obezbijedila majice za sve učesnike turnira, a osim takmičarskog dijela biće upriličeno i druženje za delegacije svih ekipa kod čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković.

„Proizvodi gospođe Marković su dobro poznati svima i sa zadovolјstvom smo prihvatili ideju zajedničkog druženja uz konzumaciju lјekovitih čajeva i sokova“, naglasio je Petrović.

Sve utakmice igraju se u sportskoj dvorani u subotu 29. septembra sa početkom u 14.00 časova.

Ulaz je besplatan za posjetioce u sportskoj dvorani, a za sve ekipe su obezbijeđeni pehari, diplome i oficijelne majice turnira.

U nedjelјu u jutarnjim časovima delegacije svih ekipa će posjetiti grob Saše Petrovića, najmlađeg majora Vojske RS, i odati mu počast u znak sjećanja na nezaboravne zajedničke trenutke.

Po tradiciji, u nedjelјu prije odlaska, arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić će organizovati prijem i posluženje za goste iz Slovenije i Srbije ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…