Fudbalski veterani proslavili Mitrovdan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.11.2017. 11:47

Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja fudbalski veterani su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.

Arhijerejski namjesniik kotorvaroški Milenko Narić i paroh vrbanjački Mirko Batar obavili su osvećenje prostorije, a nakon toga i slavski obred.

„Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku“, istakao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Slobodan Petrović je predao poštenje Milenku Nariću i naglasio da je slava prilika da se fudbalski veterani zahvale svima koji na određen način pomažu rad Udruženja.
„U proteklih pet godina našeg druženja uspjeli smo uraditi dosta toga, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo pokrenuli plivanje za časni krst uz blagoslov našeg prote Milenka, a raduju i čestitke povodom slave od naših prijatelja iz Apatina, Kranja, Sokobanje i Stare Pazove“, rekao je Petrović i dodao da su Mitrovdan čestitali i oni koji iz opravdanih razloga nisu bili prisutni: Major, Maglov, Tica, Zoka Kovačić i Toti.

Umjesto čitanja slave Čkalja je pročitao deseterac Sveti Dimitrije i treće poluvrijeme, koji je jednim dijelom posvetio i nama, jer, kako sam kaže, zaslužili smo barem toliko.

Okupljeni oko ideje druženja i širenja prijateljstva fudbalski veterani će 17. novembra gostovati u Kranju, a sedam dana kasnije će biti gosti Miroslava Lazendića u Apatinu na manifestaciji „Krajiško prelo“.
 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…