GIZ Prolokal program uskoro i u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.01.2016. 14:22

Opština Kotor Varoš ima izuzetan potencijal u mašinskoj, drvnoj i poljoprivrednoj industriji, zaključeno je na današnjem inicijalnom sastanku rukovodstva opštine Kotor Varoš i programa GIZ

"Oduševljeni smo potencijalima opštine Kotor Varoš, pogotovo zbog činjenice da je ova lokalna zajednica ušla u program sertifikacije prema standardu koji predstavlja jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava", rekla je Karin Rau, rukovodilac projekta za ekonomski razvoj i saradnju u GIZ "Prolokal" programu. 

Ona je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Kotor Varoš Daliborom Vučanovićem, naglasila da je ovo dobra pretpostavka za saradnju, kao i činjenica da postoji Privredni savjet. 

"Nadam se da ćemo uspostaviti saradnju na obostrano zadovoljstvo, a neophodno je jačanje dijaloga sa privatnim sektorom", istakla je Rau. 

Vučanović i njegovi saradnici prezentovali su potencijale, mogućnosti i trenutnu situaciju u Kotor Varošu. 

"Moramo biti operativni i kooperativni u narednom periodu i da jasno izrazimo naše želje i potrebe. Vrlo je značajno što smo realizovali određene projekte iz oblasti poljoprivrede, oblasti koju podržava `Prolokal` program", rekao je Vučanović. 

GIZ provodi program "Jačanje lokalne samouprave i ekonomski razvoj" od 2013. godine. "Prolokal" pruža stručnu i djelimično finansijsku pomoć domaćim akterima koji se bave lokalnim ekonomskim razvojem s ciljem razvoja privrede na svojim lokacijama. 

Partnerske opštine programa GIZ u BiH trenutno su Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica, Srbac, Teslić, Tešanj, Žepče, Prozor-Rama, Jablanica i Konjic. 

Današnjem inicijalnom sastanku prisustvovao je i Karl Hajnc Jah, rukovodilac komponente lokalnog ekonomskog razvoja u "Prolokal" programu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…