Godišnji koncert učenika ansambla „Žubor“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.06.2016. 08:38

Kotorvaroškoj publicipredstavili su se najmlađi članovi ansambla „Žubor“ koji su pjevali i svirali na harmonici, gitari, violini i klaviru u okviru ,,Kotorvaroškog kulturnog ljeta“, a u organizaciji ,,Centra za kulturu, sport i informisanje“.

Redovni koncert učenika instrumentalista pod vođstvom profesora Obrenka Tepića privukao je veliki broj publike, ali i roditelja koji su ponosno slušali nastupe njihovih mališana i nagradili ih aplauzom.

”Djeca su pokazala talenat i uvježbanost, a puna sala nam daje snagu da nastavimo sa kvalitetnim radom i stvaranju novih muzičkih zvijezda”, rekao je Tepić. Na sceni se predstavilo 19 učenika ansambla „Žubor“.

Među njima su bili dueti, terceti, kvarteti i solisti, a na kraju koncerta su nastupili orkestar harmonika i mlađa pjevačka grupa.

”Dosta je novih polaznika i želja nam je bila da publici pokažemo upravo nove mlade snage, ali i napredak naših starih polaznika”, istakao je profesor Tepić.

Damjan Drljača ima sedam godina, a harmoniku svira već godinu i po dana.

“Usavršavam sviranje na omiljenom instrumentu, ali i sve ostalo što treba da posjeduje budući muzičar“, naglasio je Damjan.

Učenica osmog razreda Anđela Petrušić se predstavila pjesmom „Jovano, Jovanke“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…