Građani u Kotor Varošu odlučuju o Danu Republike, otvorena glasačka mjesta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.09.2016. 10:26

U Republici Srpskoj se održava referendum na kojem1.219.399 građana Srpske odgovara na pitanje ”Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Oko 1.900 glasačkih mjesta u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj otvorena su u 7.00 časova, a biće zatvorena su u 19.00 časova.

Građani su radi utvrđivanja identiteta dužni da kod sebe imaju jedan od važećih dokumenata.

Na referendumu možete da se izjasnite na mjestima na kojima inače glasate na izborima. Ako niste sigurni na kojoj lokaciji - na SMS broj 065 12 44 pošaljite svoj jedinstveni matični broj.

Izjašnjavanje na referendumu o Danu Republike na području opštine Kotor Varoš organizovano je na 33 redovna glasačka mjesta, rekla je predsjednik Opštinske komisije za sprovođenje referenduma Dragana Petrušić.

Građani treba da odu na mjesta gdje su i obično raspoređeni za glasanje, a izuzetak su biračka mjesta koja su promjenila lokaciju – 011 Kotor i 022 Večići. Glasanje na ovim mjestima se vrši u lokalnim osnovnim školama. Građani mogu da provjere mjesto glasanja i besplatnim slanjem poruke na broj 065/1244 u kojoj treba da napišu samo svoj matični broj. Biračka mjesta biće otvorena do 19 časova, a probijanje tog roka moguće je samo u slučaju prekida glasanja tokom dana.

Osim 33 glasačka odbora, biće angažovan i jedan mobilni tim, a pravo glasa ima 20.450 građana.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…