Gradskog pozorište mladih iz Viteza sa predstavom “Kuća lutaka” predstavilo se kotorvaroškoj publici

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.10.2016. 15:01

U okviru “Varoš Festa” kotorvaroškoj publici predstavila se glumačka ekipa Gradskog pozorište mladih iz Viteza sa predstavom “Kuća lutaka”.

Izvršni producent predstave Ivan Sajević je pohvalio napore organizatora da već drugu godinu organizuje Festival omladinskih pozorišta, jer je kulturni život u BiH na marginama.

On je sinoć rekao da je predstava “Kuća lutaka” neverbalna, ali vrlo slikovito i jasno govori o današnjem svijetu.

“Živimo u vremenu kada nas gotovo ništa ne može iznenaditi. Ono što je prije bilo tabu, danas je svakodnevnica i nekako sve postaje normalno”, rekao je Sajević.

Režiseri predstave, u kojoj igra osam mladih glumaca, Berna Mišković i Ivona Matošević su nastojale pokazati da je cijelo društvo maskirano i da su nestale istinske ljudske vrijednosti.

“Zaboravili smo da treba sebe staviti na prvo mjesto, zaboravili smo šta znači imati samopouzdanje i vjeru u sebe. Dopustili smo drugima da režiraju predstavu u kojoj je svako od nas glavna uloga, a ta predstava se zove život”, dodala je Miškovićeva.

Drugi Festival omladinskih pozorišta “Varoš fest” nastavlja se večeras u 19.00 časova predstavom “Fatima, nevjesta od boli” u izvođenju Mostarskog tetra mladih.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…