Hit filmovi: „Južni vetar“ i „Fantastično putovanje u OZ“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.11.2018. 08:35

U kotorvaroškoj kino sali u ponedeljak 12.11.2018. godine premijerno biće prikazani, hit filmovi: „Južni vetar“ od 20 časova i „Fantastično putovanje u OZ“ od 18 časova.

„Južni vetar“ od 20 časova


Južni vetar je srpski film producentskih kuća ,,Režim“, ,,Art Vista“ i ,,Arhangel studios“ i režisera Miloša Avramovića, a po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.

,,Ovaj scenario predstavlja rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeoo 90-ih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja.“ izjavio je Miloš Avramović.

Film je prvi put premijerno prikazan 25. avgusta 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gde je osvojio 4 nagrade.

RADNjA:

Iako u svakom smislu izuzetno povoljan i potencijalno veoma isplativ, geostrateški položaj Srbije tokom istorije prouzrokovao je mnogo više negativnog za ljude koji su živeli na ovom prostoru. Tokom poslednjih par decenija, ovakav položaj uslovio je da se Srbija, „raskrsnica puteva“, i definitivno nađe na takozvanom „putu droge“, koji Bliski Istok spaja sa Evropom. Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest savremenog društva, može da utiče na živote ljudi, kako onih direktno vezanih za nju, kriminalaca i zavisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi da ispriča jednu od ovih verzija.

U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.

Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola.

„Fantastično putovanje u OZ“ od 18 časova
Priča prati devojčicu Doroti, unuku nadaleko poznate Doroti, koja odlazi u čarobnu zemlju OZ pomoću bakinih magičnih cipelica.

Doroti stiže u pravi čas da spase Smaragdni grad od lukavog Urfina Džusa i njegovih drvenih vojnika.

Stari drugari Limeni, Strašilo i Lav uz pomoć Doroti pokušaće da poraze Urfinovu vojsku i otkriju razlog njegove mrzovolje.

Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke, koji je ujedno pozajmio glas strašnom Urfinu, Nevena Đoković daje glas Doroti, Nikola Šurbanović je u ulogama Strašila i Bauka, Duško Radović tumači Lava, Jovan Jelisavčić pozajmio je glas Limenom, a Nikola Nemešević Medvedu.

„Crtani film Fantastično putovanje u OZ najmlađoj i najvažnijoj populaciji jednog društva – deci, koja su naša budućnost, propagira vrednosti kao što su drugarstvo, zajedništvo i poverenje u prijatelja. Ovo je za mene bila je fantastična avantura“, izjavila je glumica Nevena Đoković.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…