Hotel “Hajdučke vode” na sajmu turizma u Banjaluci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.09.2016. 15:37

U Banjaluci je počeo Međunarodni sajam turizma i zdravlja na kojem učestvuje više od 100 regionalnih promotera turističkih vrijednosti i izlagača iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović očekuje da ovaj sajam postane berza na kojoj će biti sklapani novi poslovi i saradnja u regionu. 

"Sajam jeste vid prezentacije, ali i prilika da se na osnovu sklopljene saradnje dovedu novi turisti", navela je Jovanovićeva. 

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašanin izrazio je zadovoljstvo zbog povećanog broja izlagača u odnosu na prošlu godinu. 

"Pozivam sve građane da posjete Sajam, te da se upoznaju o turističkim destinacijama izlagača, ali i preporukama zdravog života i kulinarskih specijaliteta", rekao je Barašin prije otvaranja manifestacije. 

Hotel “Hajdučke vode” je među izlagačima koji će posjetiocima predstaviti svoju bogatu ponudu.

– Prezentovaćemo širok asortiman hotelskih usluga među kojima su restoran sa bogatim menijem tradicionalne i internacionalne kuhinje, smještajni kapaciteti sa pratećim sadržajima, sportski tereni i fitnes program, te program ski-centra za predstojeću zimsku sezonu. Za mnoge naše usluge imamo stalne akcije.  Na sajmu ćemo prezentovati i  velike investicije koje su u toku kao što je izgradnja hajdučkog sela, vještačkih jezera, zatvorenog bazena i saune.  – rekao je  direktor hotela “Hajdučke vode” Goran Periz.

– Radovi odlično napreduju i veliki dio posla je završen tako da će naša ponuda uskoro biti obogaćena najmodernijim sadržajima, što se posebno odnosi na bazen i saunu – naglasio je Periz, te pozvao sve građane da se uvijere u kvalitet  “Hajdučkih voda”.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ocijenio je da je potrebno još mnogo ulaganja u turističku privredu da bi turističke destinacije Banjaluke bile jedne od vodećih. 

"Banjaluka je u proteklom periodu mnogo uradila na promociji turizma i potencijala, ali ima još segmenata na kojima treba raditi da bi se povećao broj turista. Nije dovoljno samo pozvati turiste, nego i definisati turistički proizvod", rekao je Gavranović. 

Igor Radojičić smatra da Banjaluka ima dosta neiskorišćenih potencijala u turizmu. 

"To je prije svega festivalski turizam koji se održava vikendom i u određenim godišnjim dobima", rekao je Radojičić. 

On je ukazao i na nedostatak hotelskih kapaciteta. 

"U narednom periodu nam treba bar jedan hotel sa četiri zvjezdice, većeg smještajnog kapaciteta i kongresnom salom", rekao je Radojičić. 

Sajam turizma i zdravlja biće otvoren do subote, 24. septembra, u periodu od 11.00 do 19.00 časova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…