Humanitarna akcija za lijecenje Vanje Pejakovica, pozovi 1416

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.07.2017. 20:26

Naša humanost još jednom je na testu. U toku je akcija za prikupljanje novca za lijecenje Vanje Pejakovica, koji je na ekskurziji u Italiji teško povrijeden. Humanitarni broj telefona 1416 bice aktivan do kraja mjeseca. Troškovi lijecenja mladica iz Kotor Varoša su veliki, pa je svaka pomoc porodici Pejakovic više nego dobrodošla.

Zdravstveno stanje Vanje Pejakovica, ucenika Poljoprivredne škole iz Banjaluke i dalje je teško. Ohrabrujuce vijesti dolaze iz Italije - poceo je da mice ekstremitete. U njemu leži pravi sportski duh i do sada je iz svake situacije izlazio kao pobjednik. Vanjin otac Saša vjeruje da ce i sada pokazati koliko je jak.

Veliki troškovi lijecenja i neophodnog boravka roditelja uz Vanju u bolnici u Italiji, prinudili su porodicu da se okrene humanim ljudima. Sami, kažu, ne mogu da pokriju sve troškove.

"Cifre su visoke na dnevnom, a kamoli na mjesecnom nivou. Za sada Fon zdravstvenog osiguranja pokriva jedan dio troškova i bez njih ne bi mogli ništa", istice Saša Pejakovic.

Crveni krst iz Kotor Varoša pokrenuo je humanitarni broj 1416, cijim pozivom gradani Srpske mogu da daruju marku za Vanjino lijecenje.

Vanja je rodeni pobjednik koji je igrama pod košem svom gradu donio mnogo radosti. Pomozimo mu da dobije i najvažniju utakmicu svog života.
Pozovite 1416!

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…