Humanitarni koncerti za Sofiju u Kotor Varošu i Maslovarama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.04.2017. 09:01

U nedjelju 09. aprila u kotorvaroškoj sportskoj dvorani sa početkom u 19 časova održaće se humanitarni koncert za pomoć teško oboljeloj djevojčici Sofiji Mićević iz Banjaluke u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice Kotor Varoš. Ulaz na koncert u zavisnosti od mogućnosti je 2 do 5 KM. Istog dana KUD „Brio-Rudar“ Maslovare i Osnovna škola ”Petar Petrović Njegoš” organizuju humanitarni koncert u Osnovnoj školi ”Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama u 18:00 časova. Svi koji niste u prilici da posjetite koncerte svoj doprinos možete dati pozivom na broj 1457 koji je aktivan do 30. aprila 2017. godine.

U subotu 8. aprila održana je humanitarna žurka u diskoteci “Eli bar” s ciljem nastavka prikupljanja novca za liječenje trogodišnje Sofije Mićević.

Zdravstveno stanje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, posljednjih dana se mnogo poboljšalo, potvrdili su u petak u Humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi”.

Zbog toga se, kako su istakli, očekuje da bi u što kraćem vremenu trebalo da otputuje na liječenje u kliniku “Johns Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

“Sofija je mnogo bolje. Čekamo potvrdu doktora sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta ‘Dr Vukan Čupić’ u Beogradu, gdje prima terapiju, da je pusti da leti u Baltimor” , rekli su u ovoj organizaciji.

Za liječenje male Sofije potrebno je sakupiti još oko 630.000 KM.

“Pored prvog dijela za liječenje u klinici u Baltimoru od 270.000 dolara, odnosno 485.987 KM, prikupljeno je još 341.986 KM”, rekli su u Organizaciji “Budimo ljudi”.

Mnoštvo humanitarnih akcija za prikupljanje pomoći Sofiji u punom je jeku, a razne institucije, privrednici, pojedinci ujedinili su se da se potreban novac što prije sakupi da bi djevojčica otišla na liječenje u Ameriku.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…