Inspekcija u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.07.2017. 14:48

Prosvjetna inspekcija Republičke uprave za inspekcijske poslove obavila je vanrednu kontrolu u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš.

Vanredna kontrola obavljena je na osnovu prijave iz Kotor Varoša  čiji je autor tvrdio da aktuelna direktorica Bojana Vasić ne ispunjava dio uslova koji se odnose na radno iskustvo u oblasti kulture. 

Konkursnu proceduru za direktora Narodne biblioteke Kotor Varoš prvi put je vodilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, koje je od lokalnih zajednica preuzelo nadležnost nad lokalnim bibliotekama, te 12. maja imenovalo Bojanu Vasić za direktoricu Narodne biblioteke Kotor Varoš, koja je na toj poziciji zamjenila Vukana Bijelića. 

Inspekcija je utvrdila da Bojana Vasić ispunjava uslove i da je imenovanje obavljeno u skladu sa kriterijumima iz raspisanog konkursa i zakonom.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…