Izložba ovaca ´Obronci Vlašića 2016´ u saradnji sa stručnom poljoprivrednom službom opštine Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.09.2016. 09:02

Udruženje ovčara Republike Srpske organizuje danas (subota 10. septembar) u Imljanima kod Kneževa petu regionalnu izložbu ovaca "Obronci Vlašića 2016". Izložbu, koja počinje u 11.00 časova, ovo udruženje organizuje u saradnji sa stručnim poljoprivrednim službama opština Kneževo i Kotor Varoš i Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske saopšteno je da se manifestacija organizuje s ciljem promocije i unapređenja ovčarstava regiona i očuvanja autohtone rase ovaca pramenka, vlašićkog soja, kao genetskog resursa Republike Srpske. 

Učestvovaće i 10 proizvođača ovčijeg sira, mljekare iz regiona, zadruge, Udruženja poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnici opština Kotor Varoš i Kneževo i resornog ministarstva.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…