Izmjene u odvijanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor Varoš u periodu od 28 03.2016. do 01.09.2016. godine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.04.2016. 10:49

Na magistralom putu M-4 dionica Čelinac – Kotor Varoš radi izvođenja radova na projektu „Rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, opština Kotor Varoš“, u periodu od 28 03.2016 do 01.09.2016, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj  se  na navedenoj dionici  reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom, tako da ne dolazi   do ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja.

Iako je rok za izvođenje radova ovog projekta bio 15 mjeseci to jest jun 2016. godine, iz navedenog obavještenja dolazimo do zaključka dataj rok neće biti ostvaren, te će se radovi odvijati minimalno do septembra.

Da li će putna infrastruktura biti vraćena bar u prvobitno stanje ostaje da se vidi.

Ukupna vrijednost projekta je četiri miliona KM, dva miliona KM su kreditna sredstva Evropske investicione banke, 1,4 miliona KM su grant sredstva Vlade Republike Srpske, a 600.000 KM je učešće opštine u radovima koji su završeni u proteklom periodu. Izvođač radova je preduzeće "Prijedorputevi", a realizacija projekta se sastoji iz tri faze, koje čine sanacija postojećeg izvorišta, sanacija gradske vodovodne mreže i dovršetak gradske kanalizacione mreže. Rok izvođenja radova je 15 mjeseci, to jest jun 2016. godine

 

Glavni cilj projekta poboljšanje i unapređenje sistema vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda na području opštine, te smanjenje gubitaka vode u sistemima. Rekonstrukcija i proširenje vodovodnog i kanalizacionog sistema uticaće i na efikasno i održivo korišćenje vodnih resursa i zaštitu rijeke Vrbanje.

 

 

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…