Izvedena predstava “Jesen stiže, ružo moja” u okviru “Varoš fest”-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.10.2017. 15:29

Satirično pozorište “Bibac” iz Šamca izvelo je predstavu “Jesen stiže, ružo moja” u okviru drugog dana Festivala omladinskih pozorišta “Varoš fest” u Kotor Varošu.

U predstavi mladi glumci, uglavnom učenici Srednje škole “Nikola Tesla” iz Šamca, prikazuju stari seoski običaj kada su momci dolazili kod djevojaka na prela.

“Ovo je šesto izvođenje predstave i uvijek nailazimo na pozitivno reagovanje publike, prije svega zbog činjenice da se ovaj način udvaranja i pregovaranja o bračnom životu pomalo zaboravlja”, rekao je režiser predstave Milan Božić.

Božić ističe da su prvi put u Kotor Varošu i da će saradnja sa Amaterskim dramskim pozorištem “Jovan Sterija Popović” biti nastavljena i naredne godine.

“Ovaj festival iz godine u godinu postaje brend Kotor Varoša i sa zadovoljstvom ćemo dolaziti na poziv domaćina, koji će biti naši gosti naredne godine na našem festivalu”, dodao je Božić.

“Varoš fest” nastavlja se sutra predstavom “Draga Jelena Sergejevna” u izvođenju Dramskog studija “Maske” iz Kostajnice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…