Jačanje žena kroz uzgoj i preradu ljekovitog bilja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.09.2016. 14:23

USAID/Sweden FARMA II poziva domaće neprofitne, profitne i nevladine organizacije, obrazovne institucije ili pružaoce poslovnih razvojnih usluga, da predaju projektne prijedloge za pružanje usluga podrške osnaživanju žena kroz uzgoj i preradu ljekovitog bilja.

Zainteresovane organizacije, legalno registrovane i prepoznate u skladu sa zakonima BiH, mogu preuzeti informacije o projektu putem sljedećeg linka:
RFP 003 2016 – Osnaživanje žena kroz uzgoj i preradu ljekovitog bilja (dokument je dostupan samo na engleskom jeziku i nalazi se u rubrici Javni pozivi)
RFP dokumentacija uključuje: Uputstvo za ponuđače, zahtjevi za podnošenje projektnih prijedloga, te detaljan opis posla. Sve informacije su date samo na engleskom jeziku.

ROK ZA APLICIRANjE
Projektne prijedloge treba dostaviti putem email-a (grants@farmabih.ba) i lično / poštom u jednu od kancelarija USAID/Sweden FARMA II projekta, najkasnije do 16:00 sati 23. septembra 2016. godine. Pismeni upiti vezani za ovaj poziv mogu se dostaviti putem email-a grants@farmabih,ba do 16:00 sati 14. septembra 2016. godine, nakon čega neće biti moguće postavljati dodatna pitanja. Sva pojašnjenja i uputstva će biti dostavljana putem email adresegrants@farmabih.ba.

INFORMATIVNI SASTANAK
USAID/Sweden FARMA I projekat će 15. septembra 2016. godine u 14:00 sati organizovati informativni sastanak, na kojem će se moći dobiti potrebna pojašnjenja o opisu posla, te će zainteresovanim ponuđačima biti data uputstva za podnošenje projektnih prijedloga. Ovaj sastanak će se održati u kancelariji projekta u Sarajevu, na adresi Fra Anđela Zvizdovića 1, toranj B, 18-ti sprat. Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete molimo pošaljite nam potvrdu učešća do 11:00 sati u ponedjeljak, 12. septembra 2016. godine. Ohrabrujemo sve organizacije koje su zainteresovane za podnošenje projektnih prijedloga da učestvuju na ovom sastanku. Izjave i pojašnjenja od strane bilo koga drugog neće biti validna.
USAID/Sweden FARMA I očekuje da će rad na ovoj aktivnosti početi u oktobru 2016. godine i da će biti završen najkasnije do oktobra 2018. godine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…