KVorum.net slavi 1. rođendan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.01.2017. 19:13

KVorum.net prvi je autentični portal opštine Kotor Varoš koji je namijenjen da bude servis stanovnika u čijem radu i razvoju učestvuju svi zainteresovani građani. Simbolično je predstavljen i pušten u rad 9. januara 2016. godine na Dan Republike Srpske. Ideja je bila da bar na taj način Kotor Varoš obilježi Dan republike jer nije bilo organizovanih manifestacija, ali je tako na žalost I ove godine.

Danas nakon godinu dana rada možemo da budemo zadovoljni. Objavili smo preko 1500 vijesti I fotografija, sarđivali sa raznim ustanovama, udruženjima I pojedincima. Broj posjeta raste iz dana u dan te dobijamo samo pozitivne reakcije.

Nekad smo kritikovali, nekad hvalili ali sve u svrhu napretka. Nekad smo i griješili, ali ko radi taj i griješi. Iako Kotor Varoš ima oko 20 000 stanovnika i oko 5-6 portala koji objavljuju gradske vijesti moramo da kažemo da kolege rade odlično.

Ključ kvaliteta u svemu je dobra konkurencija, iako ne smatramo ostale portale konkurencijom već saradnicima i kolegama cilj je da preuzmemo i na jendom mjestu objedinimo različite novinarske poglede na dešavanja u našem gradu.

Akcenat nam je na najavi sportskih i kulturnih događaja i manifestacija. Kao I objavljivanje najaktuelnijih vijesti.

Ideja je da se na jednom mjestu objedine sve značajne informacije. Bilo da su u pitanju vijesti, najbitnije servisne informacije, podaci o ustanovama, kompaijama, brojevi telefona, mali oglasi, istorijat grada, kulturna dešavanja i slično. Portal je zamišljen kao početna tačka svakog ko je na bilo koji način vezan za Kotor Varoš, bilo da živi ili radi ovdje ili negdje u inostranstvu.

Ovaj portal ima jedan cilj, a to je da u najboljem svjetlu predstavi opštinu Kotor Varoš kako privredu i kulturu tako i stanovnike.

Ono što je posebno i što je jedinstveno, je da je ovaj portal urađen na posebno prilagođenom CMS (Content management system) sistemu za upravljanje informacijama i prilagođen je isključivo za ovu svrhu te ću ga razvijati i dalje. Jednostavnije rečeno sve ovo što vidite nije bazirano na besplatnim rješenjima poput Wordpressa, Joomle, Plone i sličnih već je autentični portal pisan u php, mysql, html5, css3 i javascript prilagođen lokalnoj zajednici i njenim potrebama.   

Ako ste zainteresovani za unaprijeđenje ovog virtuelnog servisa javite se na email: info@kvorum.net .

Idemo dalje..

Vaš KVorum.net

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…