Ko je povećao porez na nepokretnosti na teritoriji opštine Kotor Varoš!?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.08.2016. 15:19

Aktuelni načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović bio je predlagač odluke da se poveća porez na nepokretnosti, a odluka ne bi mogla biti donesena bez skupštinske većine. Skupštinu čini 25 odbornnika, koji su glasali!? Ko je bio za, a ko protiv ove odluke?

Da u izbornoj godini smanje stope poreza na nepokretnost i odreknu se dijela budžetskih prihoda odlučile su lokalne vlasti u Bijeljini, Doboju, Modriči i Šamcu.I onako visoke poreze umanjili su za petinu. Za razliku od njih, vlasti u Banjaluci, Višegradu, Prnjavor i Sokocu udarile su po džepu građana, a rekordno povećanje nametnula je opština Kotor Varoš – sa šest na 20 odsto.

U raznoraznim saopštenjima političkih subjekata kažu razlog je, ne odluka, već ”sugestija” Vlade Republike Srpske da sve lokalne zajednice prilikom usvajanja budžeta odrede jedinstvenu stopu poreza na nepokretnosti, pa kako onda opštine i gradovi u Republici Srpskoj imaju različite stope poreza!?

U izbornoj godini isti oni koji su usvojili prije nekoliko mjeseci odluku sada pozivaju građane da odluku ne poštuju i da ne plaćaju račune. Interesantno je da su u interesu građana ovog puta isti stav zauzele sve stranke koje djeluju na teritoriji opštine. Slučajno ili ne?

Ovom prilikom pozivamo sve političke subjekte da nam putem e-maila na: info@kvorum.net ili putem naše "facebook" stranice  dostave podatak kako su glasali njihovi odbornici. 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…