Kotor Varoš dobio sertifikat BFC SEE

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.04.2018. 08:27

Grad Doboj i opštine Laktaši, Kotor Varoš i Gradiška dobili su u Beogradu, na svečanosti koju je organizovala Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), sertifikate o povoljnom poslovnom okruženju BFC SEE.

Na ovoj svečanosti, kojoj su, između ostalih, prisustvovali premijer Srbije, Ana Brnabić, visoki predstavnici Vlade Srbije, Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, koja je i tehnički sekretarijat za realizaciju programa BFC SEE u Srpskoj, predstavljena je inicijativa za institucionalizaciju saradnje između zemalja Jugoistočne Evrope kroz uspostavljanje regionalne platforme za povoljno poslovno okruženje.

Inicijativa se nadovezuje na uspješne projekte institucija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije na uvođenju zajedničkog standarda poslovnog okruženja i inovativnih modela u radu javne uprave, poput elektronskih građevinskih dozvola, vaučerizacije sezonskog rada, online fiskalizacije.

Osim lokalnih zajednica iz Republike Srpske, sertifikati su uručeni gradovima i opštinama iz FBiH.

U okviru pratećeg programa, ministri, gradonačelnici, investitori i predstavnici međunarodne zajednice imali su priliku da na forumu regionalnih lidera razmjene mišljenja o daljem jačanju regionalne saradnje i evropske perspektive naših zemalja.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…