Kotor Varoš se zadužio emisijom obveznica

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.09.2018. 08:25

Druga emisija obveznica Opštine Kotor Varoš realizovana je na Banjalučkoj berzi i putem nje za opštinski budžet prikupljeno je pet miliona KM. Opštinska vlast planira da od obezbijedenog novca 2,34 miliona KM utroši na vraćanje preostalog duga na osnovu emisije obveznica iz 2010. godine. Preostalih 2,66 miliona KM bice usmjereno za izgradnju zgrade lokalne uprave.

Ovim je uspješno realizovan javni poziv koji je brokerska kuca “Monet broker” iz Banjaluke raspisala u ime Opštine Kotor Varoš za upis i uplatu druge emisije opštinskih obveznica putem javne ponude na koji su mogla da se jave domaca i strana fizicka i pravna lica.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…