Kotorvarošani na sastanku radnih grupa za praćenje etičkog ponašanja u predizbornoj kampanji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.09.2016. 08:43

U hotelu Termag na Jahorini, u protekla dva dana održan je sastanak radnih grupa za praćenje etičkog ponašanja u predizbornoj kampanji.

Na sastanku su pored predstavnika iz Kotor Varoša, učestvovali i predstavnici organizacija civilnog društva, koalicija za borbu protiv mržnje i lokalnih medija iz Bihaća, Bužima, Doboja, Foče,Gradačca, Jajca, Ljubinja, Maglaja, Milića, Nevesinja, Novog Sarajeva, Prijedora, Srbca, Šamca, Visokog, Viteza, Teočaka, Zavidovića i Zvornika.

Tokom sastanka učesnici su imali priliku da čuju tematsku prezentaciju doc. dr spec. Zlatiborke Popov-Momčinović, o iskustvima praćenja izbornih kampanja Lokalnih izbora u BiH 2012. i Opštih izbora u BiH 2014, kao i prezentaciju sekretarke Opštinskog vijeća Novo Sarajevo, Mersihe Šabaredžović-Klačar o izbornom zakonodavstvu i ulozi Centralne izborne komisije BiH.

Učesnici su takođe imali priliku da razgovaraju u radnim grupama o načinima praćenja poštovanja etičkih principa i izvještavanja o eventualnim kršenjima izbornih etičkih kodeksa, kao i da razmjene iskustva i diskutuju o ulozi organizacija civilnog društva i lokalnih medija u izbornoj kampanji s cilјem jačanja demokratskih principa tokom iste.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…