Kotorvarošani u lovu na turiste

Autor: Slaven Šubara / Datum: 24.02.2017. 15:12

Na 39. Sajmu turizma u Beogradu po prvi put je bio zvanični predstavnik Kotor Varoša, načelnik za privredu, Predrag Tešić. Na štandu Turističke organizacije Republike Srpske predstavljene su ponude preduzeća LUKA, a.d. Šiprage i Hotela Hajdučke vode.

Sajam će trajati do nedjelje, a okupio je oko 1.200 učesnika iz 56 zemalja. 

– Već imamo značajan broj gostiju iz Srbije, a ovo je prilika za dodatnu promociju, posebno što smo u posljednje vrijeme proširili sadržaj i što pripremamo nove usluge našim gostima. Nadamo se da ćemo privući još više gostiju iz Srbije i zato smo se odlučili da se pojavimo na beogradskom sajmu – izjavio je direktor hotela “Hajdučke vode” Goran Periz.

Fondacija “Luka” prošle godine je otvorila planinarsku stazu “Luka” čije je polazište na lokaciji Šiprage – Kerle, a dužina oko 15 kilometara. Trasa uglavnom prolazi kroz opštinu Kotor Varoš i manjim dijelom kroz teritoriju opštine Teslić.  Dio pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza od Slovenije do Albanije u okviru projekta “Vija Dinarika” trebalo bi da prođe i kroz Republiku Srpsku, što je jedinstvena prilika za promociju prirodnih ljepota i to upravo ovim dijelom.

– Predviđeno je da “zelena staza” ide najsjevernijim rubom Dinarida, a Banjaluka, Čelinac, Kotor Varoš i Teslić su načelno dali saglasnost ovom projektu. Želimo da se prvobitni plan pretvori u djelo, a na sastanku ćemo pokušati da dogovorimo da staza bude napravljena kako je već nacrtana i da se ne mijenja ruta – rekao je predsjednik fondacije “Luka” iz Banjaluke Goran Branković.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…