Kotorvaroške balerine nastupile u Banjaluci

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.06.2016. 14:47

Prva baletska škola iz Banjaluke ove godine drugi put od svog osnivanja, održala je u nedjelјu u Narodnom pozorištu Republike Srpske „Godišnji koncert“,a banjalučka publika imala je priliku da uživa u pravom plesnom spektaklu.

Banjalučkoj publici predstavile su se i male balerine koje su svoje prve plesne korake započele pri sekciji JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš.

Obrazovno –vaspitna ustanova Prva baletska škola iz Banjaluke u saradnji sa JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš je počela sa radom početkom oktobra prošle godine, a nastavu izvode baletski stručnjaci sa iskustvom.

Prve baletska škola, jedinstvena ustanove ove vrste u Republici Srpskoj, je počela sa radom u školskoj 2014/15. godini, a na godišnjem koncertu održanom u nedjelјu pripremila je baletski performans „Balet je sa nama“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…