Kotorvaroški šahisti na Festivalu prijatelјstva „Matirajmo predrasude“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.03.2016. 12:30

Član kotorvaroškog Šahovskog kluba Sergej Molčanov osvojio je prošlog vikenda na drugom međunarodnom šahovskom Festivalu prijatelјstva „Matirajmo predrasude“ u Banja Luci sa šest poena treće mjesto.

Mladi član kluba Dragan Stanković, učenik Osnovne škole „Petar Petrović  Nјegoš“ Maslovare zauzeo je 48. mjesto, Slobodan Tešić   42-go, a  Predrag Tešić  66-to mjesto.

Smotru, koja je održana u Narodnoj skupštini Republike Srpske u organizaciji Škole šaha „Skakač“ Banja Luka otvorio je predsjednik parlamenta  Nedelјko Čubrilović. Na Festivalu je učestvovalo 107 šahista iz Slovenije, Hrvatske i BiH.

Pobjednik je Sandro Mikanović iz Brčkog. Pored njega pehare su dobili Boris Đurđević iz Dervente (seniori), Katerina Leonardi iz Ljublјane, Radislav Kitić iz Banja Luke (osobe sa invaliditetom), Marko Lipovčić  iz Teslića (kadeti do 18 godina) i Laura Unuk iz Ljublјane (kadetkinje do 18 godfina). Specijalnu nagradu  primio je najmlađi učesnik, Jakov Perić iz Bijelјine.

U sklopu ove manifestacije ženski velemajstor iz Slovenije Darja Kapš je  odigrala je simultanku na 15 tabli u kojoj je slavila 14,5:0,5, a jedini remi je uknjižio Dušan Makitan. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…