Kotorvaroško kulturno ljeto: Izložba slika, skulptura i muzejske postavke

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.08.2016. 17:07

Otvorena je izložba slika i skulptura kotorvaroškog slikara i vajara Đurađa Stankovića u galerijskom prostoru kino dvorane u Kotor Varošu. Stanković je izložio dio svog slikarskog i vajarskog opusa. Svi kotorvaroški ljubitelji umjetnosti moći će u ovoj izložbi uživati svakim radnim danom od 19 do 21 čas, sve do 26. avgusta.

“Izložio sam nekoliko eksponata iz različitih perioda mog stvaralačkog rada. Tokom decenija zadržao sam svoj umjetnički izraz, što smatram najbitnijim. Što se tiče slika vodio sam se sa tim da pokažem jedno umijeće za boju, kreativnost i nešto što se dugo vremena krilo u mojoj glavi, pretočim na slikarsko platno“, rekao je Stanković.

U galerijskom prostoru otvorena je i muzejska postavka posvećena kotorvaroškom dječijem piscu i pjesniku Advanu Hoziću, na kojoj će posjetioci moći da vide dio književnih djela ovog pjesnika, kao i lične predmete, originalne rukopise, književne i društvene nagrade i slike iz života ovog kotorvaroškog umjetnika.

Izložbu i muzejsku postavku je otvorio direktor JU „Centar za kulturu sport i informisanje“ Kotor Varoš, Dragan Zeljković.

“Ova izložba slika i skulptura kao i muzejska postavka su samo dio aktivnosti u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta koje traje već dva mjeseca u organizaciji Centra. Pozivam sve Kotorvarošane da posjete našu galeriju i uživaju u vrhunskim slikarskim i vajarskim radovima, te da se kroz muzejsku postavku upoznaju sa dijelom i likom našeg dječijeg pjesnika i pisca““, istakao je Zeljković.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…