Kotorvarošanin Vedran Tepić dobrovoljac u Vojsci Srbije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.04.2018. 08:09

U svečanoj sali Starog dvora u Beogradu održana je ceremonija uručenja znački i zahvalnica otadžbine vojnicima koji su upućeni na dobrovoljno služenje vojnog roka u 2015. godini. Među njima se našao i Kotorvarošanin Vedran Tepić koji kaže da voli vojsku ali da je razlog zbog kojeg se prijavio patriotski jer želi da, kako kaže,

Zamjenik gradonačelnika Andreja Mladenović, u ime Grada Beograda čestitao je okupljenim mladićima i devojkama, dodajući da svečanost organizovana ovim povodom potvrđuje da je služenje vojnog roka velika čast, a takođe je izrazio zahvalnost i Vojsci Srbije koja je sa Gradom Beogradom priredila svečanu dodelu vojničkih znački i zahvalnica.

Vedranovu zahvalnicu potpisao je major Boban Živić a dobio ju je za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije i doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije kojoj je položio zakletvu. To što je položio zakletvu Srbiji , kaže Vedran, bila je otežavajuća okolnost jer je prije dvije godine pokušao da bude profesionalni vojnik u Oružanim snagama BiH ali ga nisu primili. Nije pomogao ni čin razvodnika koji je Vedran zajedno sa dvojicom kolega dobio u konkurenciji od 300 vojnika.

"Vojni rok sam služio u Somboru a poslije u Jakovu u kasarni koja nosi ime narodnog heroja, mog prezimenjaka, majora Milana Tepića. Trenutno sam zaposlen u "Mehaničkim konstrukcijama" u Kotor Varošu a nakon posla radim kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu" - rekao je Tepić za naš portal.

Na svečanosti je uručeno 150 znački i zahvalnica, a ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Grada Beograda, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, kao i rodbina i prijatelji okupljenih vojnika.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…