Kotorvarošanka obezbijedila donaciju Domu zdravlja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.08.2018. 08:36

Farmaceutska kompanija “Hemofarm” iz Banjaluke donirala je komplet uniformu za medicinske radnike Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu. Direktorica “Hemofarma” Biljana Marković istakla je da primarna zdravstvena zaštita predstavlja stub zdravstvenog sistema dostupnog svim građanima.

– Svjesni smo velikih potreba tog sistema i izuzetno nam je drago da možemo doprinijeti poboljšanju kvaliteta rada medicinskog osoblja ove ustanove, jer oni, bez obzira na uslove, uvijek uspijevaju ispuniti zahtjeve pacijenata – rekla je Markovićeva.

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić zahvalio je “Hemofarmu” i Markovićevoj na vrijednoj donaciji.

– Zahvaljujem Markovićevoj što se sjetila svog Kotor Varoša. Donacija će nam dobro doći i radnici će pored još boljih uslova za rad u novom objektu, koji bi uskoro trebalo da bude otvoren, dobiti i nove uniforme. Time ćemo zaokružiti još jedan uspješan ciklus – istakao je Bibić.

Novi objekat kotorvaroškog Doma zdravlja je u potpunosti završen i preostslo je da bude svečano otvoren i stavljen u upotrebu. U tom bloku, čiju je izgradnju i opremanje sa oko milion maraka finasirala Fondacija “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana, biće smještena Služba hitne pomoći i ambulante porodične medicine.

– Novi objekat je u potpunosti završen i čekamo donatore da utvrde termin za otvaranje. Mi smo spremni da koliko sutra organizujemo rad u novom objektu, koji je moderno i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. Pacijenti će poslije otvaranja novog bloka imati neuporedivo bolje uslove za liječenje i još bolju uslugu, a zaposlenima će biti lakše da izađu u susret potrbama građana – rekao je Bibić.

Dom zdravlja u posljednje dvije godine je najveće gradilište u Kotor Varošu, a u mendžmentu ističu da su realizovali niz velikih investicija i unaprijedili zdravstvene usluge bez zaduživanja i da posluju pozitivno u veoma teškom vremenu za zdravstvo

 

Izvor: MojKotorvaroš.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…