Kotorvaroški ´Dermal´ povećava broj zaposlenih u Kneževu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.11.2017. 19:11

Fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša koja je otvorila proizvodnu halu u Kneževu, gdje je zaposleno 90 radnika, planira da do kraja godine poveća broj zaposlenih, a od iduće godine i rad u dvije smjene.

"Počeli smo sa 45 radnika, a do kraja ove godine imaćemo 130 zaposlenih. U planu je da u narednoj godini u `Dermalovom` pogonu u Kneževu bude zaposleno 250 radnika, tako da ćemo uvesti i rad u drugoj smjeni", rekao je Srni 
direktor Fabrike obuće "Dermal" Radenko Bubić. 

On je naveo da je proizvodni kapacitet novootvorenog pogona 1.000 pari obuće dnevno, koja se izvozi na njemačko tržište. 

Bubić je rekao da je u sređivanje hale u Kneževu površine 1.200 metara kvadratnih, koja je otvorena u septembru, uloženo 50.000 KM, te dodao da je za nabavku nove opreme izdvojeno 800.000 KM. 

Načelnik Kneževa Goran Borojević rekao je da ovo predstavlja pomak u razvoju opštine. 

"U situaciji kada se suočavamo sa privrednim kolapsom i odlivom stanovništva ovakvi pozitivni primjeri daju nadu za moguća nova ulaganja domaćih i stranih investitora", istakao je Borojević. 

Rukovodstvo "Dermala" kupovinom nove hale u Kotor Varošu u koju je uloženo 300.000 KM, planira da proizvodi obuću za novog austrijskog kupca - kompaniju "Legero". 

"Dermal" u Kotor Varošu trenutno zapošljava 600 radnika i plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a, osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, te za radnike "Elektroprivrede Republike Srpske". 

Krajem prošle godine potpisan je i ugovor sa slovenačkom "Alpinom" za izradu modne i obuće za planinarenje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…