Kotorvaroški privrednici dominirali: Privredna komora RS nagradila ”Fagus”, ”Sim tehnik” i ”Dermal”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.03.2018. 08:24

Preduzeća “Sim tehnik” i “Dermal” nagrađena su za investicije i doprinos zapošljavanju u prošloj godini. “Sim tehnik” je realizovao investiciju koja je urodila novim pogonom i savremenom opremom, a prošle godine su zaposlili i 50 radnika. . “Dermal” je prošle godine otvorio dvije nove hale u Kotor Varošu i pogon u Kneževu, a broj zaposlenih je povećao za 290. “Fagusu” je pripalo posebno priznanje za konstantno unapređenje i povećavanje obima poslovanja u proteklih 25 godina što ga je svrstalo među najveća preduzeća u oblasti drvoprerade i izvoznike iz RS.

Opština Kotor Varoš predstavljena je kao lokalna zajednica koja je izgradila povoljan poslovni ambijent što je potvrđeno i sticanjem BFC sertifikata. Osim naše opštine to je prošle godine pošlo za rukom još jedino Gradišci i Laktašima.

Načelnik Zdenko Sakan proslavio je zajedno sa vlasnicima preduzeća veliki uspjeh  kotorvaroških privrednika na manifestaciji ”Izbor najuspješnijih u privredi  Srpske”, koju je organizovala Privredna komora RS.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić rekao je da Srpska bilježi pozitivne rezultate u privredi koji su ostvareni u složenim političkim prilikama u BiH i uprkos nedovoljnoj zaštiti domaće proizvodnje. Đurić je poručio da je u odnosu na isti period 2016. godine, ostvaren rast industrijske proizvodnje za 1,2 odsto, te povećanje proizvodnje prerađivačke industrije za 6,2 odsto, kao i rast zaposlenost u prerađivačkoj industriji za četiri odsto. Zabilježen je i rast izvoza za 21, 2 odsto.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…