Kotorvaroški rukometaši drugi na republičkom takmičenju

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.04.2017. 16:29

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Nikola Tesla“ iz Kozarske Dubice osvojili su prvo mjesto na republičkom takmičenju u rukometu u obje konkrencije, koje je održano u sportskoj dvorani „Borik“ u Banja Luci.

Ženska ekipa SŠC „Nikola Tesla“ iz K. Dubice u finalu je savladala vršnjakinje bijelјinske gimnazije „Filip Višnjić“ rezultatom 18:13, dok je treće mjesto pripalo učenicama JU „Centar srednjih škola“ iz Trebinja.

Za najbolјu igračicu završnog turnira proglašena je Jovana Ilić, najbolјi golman je Marijana Đenadija, dok je epitet najbolјeg strijelca ponijela Sara Majkić, sve članice pobjedničke ekipe.

U konkurenciji učenika Dubičani su u finalu savladali ekipu SŠC „Nikola Tesla“ iz Kotor Varoša rezultatom 26:20. Izabranicima Srećka Gavranića je nedostajalo nekoliko klјučnih igrača i to je jedan od razloga što su u finalu ostali kratkih rukava, ali i ovo je uspjeh vrijedan divlјenja.

Treće mjesto pripalo je učenicima Tehničke škole iz Trebinja.

Kotorvarošani Vladan Maksimović i Rajko Radić su proglašeni za najbolјeg golmana i strijelca turnira, dok je titula najbolјeg igrača pripala Siniši Dragičeviću iz pobjedničkog sastava.

Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su ministar za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Jasmina Davidović, predstavinik resornog ministarstva Dragan Vuković i koordinator Malih olimpijskih igara za rukomet Goran Malić.

„Iskreno se nadam da će većina Vas nastaviti da se bavi rukometom i da ćete postati vrhunski sportisti kojim će se ponositi Republika Srpska“, poručila je Davidovićeva svim učesnicima završnog turnira.

Male olimpijske igre, koje obuhvataju šest sportskih grana u muškoj i ženskoj konkurenciji, najvažniji projekat resornog ministarstva jer u njima učestvuje više od 90.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…