Kotorvaroški srednjoškolci izveli performans

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.11.2017. 16:00

Učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”, povodom obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca, izveli su performans i svojim tijelima “odradili” formaciju pod nazivom “znak beskonačnosti”, u znak sjećanja na 17. novembar 1939. godine, kada su srednjoškolci i studenti iz Praga protestovali zbog nacističke okupacije i nakon toga bili strijeljani.

Učenici su ovim performansom pokazali koliko su njihove mogućnosti i resursi beskonačni, sa ciljem da javno mnenje bude podstaknuto da razmišlja o stavovima srednjoškolaca, kako bi njihov status bio poboljšan. Učenici su, osim performansa, priredili i video-prezentaciju o svojim aktivnostima pripreme obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca i kako je to izgledalo proteklih godina.

Predsjednik Savjeta učenika Srednjoškolskog centra Sandra Tepić istakla je da ovaj program pokazuje da učenici ne žele da budu pasivni posmatrači.

“Trudićemo se da, kroz projekte koje ćemo sprovesti u narednom periodu, `pojačamo glas` srednjoškolaca u ušima onih koji su mjerodavni”, naglasila je Tepićeva.

U ime Savjeta učenika Tepićeva se zahvalila profesorima i direktoru Srednjoškolskog centra na podržanoj akciji.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su nakon protesta 1939. godine strijeljani bez prethodnog suđenja.

Izvor: GlasKotorVarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…