Kotorvaroški veterani zajedno sa FS RS u humanoj misiji

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.05.2017. 15:11

Fudbalski Savez Republike Srpske će u saradnji sa N/FS BiH pružiti podršku organizaciji kampa nacionalnih manjina Republike Srpske, koji bi se trebao održati u Banja Luci u danima evropske borbe protiv rasizma na stadionima.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je nakon sastanka sa predstavnicima Svjetske organizacije Roma i fudbalske akademije nacionalnih manjina Hrvatske Totijem Dedićem i Elmirom Mehmedovićem podržao ideju organizacije kampa nacionalnih manjina u Banja Luci.

"U Republici Srpskoj živi veliki broj nacionalnih manjina i mišljenja sam da će promocija tolerancije i prihvatanja različitosti naići na pozitivan odjek, a iskustva naših prijatelja iz Hrvatske će nam dobro doći u borbi protiv diskriminacije, rasizma, nasilja i siromaštva", naglasio je Kovačević.

Na kampu će učestvovati djeca različitih nacionalnih manjina uzrasta od sedam do 16 godina. Podršku organizaciji kampa pružili su i fudbalski veterani Kotor Varoša, koji će biti gosti Hrvatskog nogometnog saveza u Karlovcu na 7. kampu nacionalnih manjina u junu mjesecu.

"U saradnji sa FS RS želimo pomoći svaki segment borbe nacionalnih manjina za bolji status u okviru projekta koji svesrdno podržavaju Uefa i Fifa", istakao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Slobodan Petrović i dodao da moramo biti ljudi prema svima i maksimalno poštovati različitosti.

Predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić je rekao da će kamp u Banja Luci imati i dodatnu simboliku jer će se održati upravo u danima evropske borbe protiv rasizma na stadionima, čime će FS RS dati dodatni doprinos ovoj evropskoj inicijativi.

"Želio bih se zahvaliti predsjedniku FS RS Kovačeviću i generalnom sekretaru FS RS Petkoviću na ukazanoj podršci, kao i našim prijateljima iz Kotor Varoša sa kojima imamo sjajnu saradnju, a najlakši način da dođemo do tolerancije jeste da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom", poručio je Dedić i najavio održavanje kampova i u Sarajevu i Mostaru.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…