Logoped i organizovanje edukativnih radionica za roditelje i djecu prioriteti Centra za porodicu “Kuća radosti”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.10.2016. 17:10

Centar za porodicu “Kuća radosti” Kotor Varoš organizovao je sastanak roditelja djece sa posebnim potrebama i djece sa jezičko-govornim smetnjama na kojem je zaključeno da je jedan od prioriteta da u sklopu ovog centra bude obezbijeđen logoped i organizovanje edukativnih radionica za roditelje i djecu.

Na informativno-radni sastanak odazvalo se 12 roditelja djece sa posebnim potrebama i djece da jezičko-govornim smetnjama svih uzrasnih dobi.
Direktor Centra za porodicu “Kuća radosti” Dragica Tepić upoznala je roditelje sa aktivnostima koje su sprovedene od nastanka Centra među kojima su adaptacija prostora i nabavka potrebnog materijala kako bi objekat bio stavljen u funkciju. 

– Najveći problemi sa kojima se Centar suočava uglavnom se odnose na izostanak finansijske i nematerijalne pomoći institucija – istakla je Tepićeva.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za porodicu “Kuća radosti” Nina Dragoljević pozvala je roditelje na saradnju i da se aktivno uključe u zajedničku realizaciju planova.

– Prioritetni zadaci su obezbjeđenje logopeda i organizovanje edukativnih radionica kako za djecu tako i za roditelje – rekla je Dragoljevićeva.

Roditelji su iznijeli niz prijedloga za buduće aktivnosti Centra za porodicu “Kuća radosti”.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…