Malešević: Na zahtjev privrednika iz Kotor Varoša izmijenjen plan upisa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 10.04.2017. 17:27

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je da za zanatskim zanimanjima sigurno postoji potreba na tržištu rada, te da bez ovih zanimanja nema razvoja privrede i napretka.

On je rekao da u tom smislu treba raditi na “spajanju učenika i privrednika”, i kao pozitivan primjer naveo Kotor Varoš, gdje je na zahtjev privrednika izmijenjen plan upisa.

Malešević je napomenuo da će univerziteti, osim sa privrednicima, morati više da kontaktiraju i sa srednjoškolcima.

“Univerziteti su trebali da do 31. januara dostave planove upisa, ali to još nisu uradili, jer su sve usaglašavali, a računali su i na novi zakon o visokom obrazovanju. Krajnje je vrijeme da nam dostave svoj prijedlog upisne politike, koji ćemo pripremati za Vladu. Vidjećemo da li će Vlada precrtati ono što ne smatra potrebama Srpske”, rekao je Malešević.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…