Marko Škrobić optužen za ubistvo pušten na uslovnu slobodu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2016. 09:49

Marko Škrobić pušten je na uslovnu slobodu sa izdržavanja devetogodišnje kazne zatvora, na koju je osuđen zbog zločina protiv civilnog stanovništva na području opštine Kotor-Varoš.

Škrobić je 2009. osuđen da je 31. jula 1992. godine u opštini Kotor-Varoš ubio

Prema navodima optužnice, Škrobić, bivši pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) je, zajedno sa četiri naoružane osobe, 31. jula 1992. godine u mjestu Novo Selo, opština Kotor-Varoš, istjerao porodicu Glamočak iz njihove kuće, te nakon razdvajanja porodice i sprovođenja u pravcu sela Ravne, ispalio metak u grudi Stojku Glamočaku, koji je na licu mjesta podlegao.

U ovom predmetu saslušan je i Dragoslav Perišić, policajac koji je 2005. godine, po nalogu tužioca iz Banje Luke, uzimao izjave od članova porodice Glamočak.

Perišić je ispričao da je iz CIPS-ove baze podataka izdvojio podatke četiri Marka Škrobića, koje je predočio svjedocima radi prepoznavanja.

“Nije bilo ni potrebno, jer su ga oni znali otprije. Prije predočavanja svjedoci su ga opisali i čak naveli ime oca, jer su ga poznavali otprije. Mislim da su Stana i Boro bili u istoj prostoriji tokom prepoznavanja. To je bilo kod njih u kući”, ispričao je Perišić.

Stana i Boro Glamočak, članovi porodice ubijenog, iskaz su dali u korist Tužilaštva, kada sutvrdili da je Stojka ubio optuženi.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…