Međunarodni kamp mladih Crvenog krsta - ”Tovladić 2016” posjetili brojni gosti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.07.2016. 23:06

Aktivnosti na kampu Crvenog krsta u Tovladiću odvijaju se po planu. Kamp su posjetili sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka, predstavnik republičkog štaba Civilne zaštite, donatori, predsjednik i članovi odbora Crvenog krsta i predstavnik lokalne samouprave Kotor Varoš.

Na kampu boravi više od 50 mladih Crvenog krsta iz Banja Luke, Kotor Varoša, Beograda i Novog Sada. Ni kiše, koje su učestale ovih dana, nisu umanjile raspoloženje i entuzijazam mladih u što su se najbolje uvjerili gosti. K

onstatovano je da su na ovom kampu mladi stekli zavidno znanje i ovladali raznim vještinama koje su pokazali tokom vježbe ekipa prve pomoći, RPPO, markiranata, VTJ itd.

Kamp Crvenog krsta je mjesto gdje se mladima na pravilan način približavaju univerzalne ideje humanosti i solidarnosti.

Značaj ovog kampa se ogleda u tom što se mladi na najbolji način usmjeravaju ka pravim vrijednostima te da će znanja stečena tokom boravka na kampu mladima pomoći da još bolje rade u svojim sredinama, dajući svoj doprinos na ukupnom jačanju zajednice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…