Memorijalni turnir ”Milenko Bilbija”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.03.2016. 15:57

Kotorvaroški šahisti nastavljaju gajiti sjećanje na svog dugogdišnjeg člana Milenka Bilbiju od kojeg su se rastali prije 13 godina.

Nastavljajući tradiciju, u nedjelju će u SŠC“Nikola Tesla“ u prisustvu članova porodice biti organizovan trinaesti memorijalni turnir „Milenko Bilbija“.

Milenko je u ranoj mladosti zavolio šahovsku igru. Njegovo srce je do posljednjeg damara otkucavalo ljubav prema šahu, kojem je posvetio najljepše godine. Nakon njegove smrti u jednom listu je ostalo zapisano: “Kotorvaroškim šahistima je bilo čast igrati partije sa Milenkom. On im je darovao dio svoje šahovske ljubavi, šahovsko znanje, plemenitost, veliku ljudskost i ljubav“.

O tome kakav je bio Milenko govori masovan odziv na memorijlne turnir, koji nisu samo borba za poene, nego i poruka – da se nastavi sjećanje na velikog zaljubljenika u šah. Milenko je dao poseban doprinos razvoju šaha u maslovarskoj osnovnoj školi, gdje je osnovao prvu šahovsku sekciju. Šahovsku aktivnost je nastavio u SŠC “Nikola Tesla“, gdje je do penzionisanja radio kao profesor književnosti.

ŠK “Kotor Varoš“ je zahvalan Sindikalnoj organizaciji SŠC “Nikola Tesla“ kojom rukovodi profesor Nebojša Bubić, vlasniku trgovinske radnje „Hit“ Milovanu Đekanovića i Knjigovodstvenom servisu Milenkovog šahovskog učenika Slobodana Blagojevića, koji pomažu organizovanje memorijala.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…