Milena Bogdanović, trenutno priprema svoju 6.izložbu slika u Austriji pod nazivom ´´Etno motivi i predmeti´´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.04.2016. 08:42

Mlada umjetnica iz Kotor Varoša, Milena Bogdanović, trenutno priprema svoju 6.izložbu slika pod nazivom 'Etno motivi i predmeti' Izložba koja spaja ljubav prema slikanju i folkloru biće predstavljena Mariborskoj publici u mjesecu julu a nakon toga i u gradovima Austrije.

Prema riječima Bogdanovićeve ljubav prema slikanju traje još od malih nogu,svaki slobodan trenutak iskorištavala je za crtanje i kreativno stvaranje.Imala je želju da upiše i likovnu akademiju,ali ju je život odveo drugom putanjom, pa je sada diplomirani inženjer građevinarstva.

"Kroz cijelo moje kreativno stvaranje rađala se želja da jednog dana krenem ozbiljnije da se bavim slikanjem.Septembra 2006.godine preselila sam se u Sloveniju, gdje sam nakon 2 mjeseca postala član PKUD-a Sveti Nikola, upisala sam se u folklornu i likovnu sekciju i krenula ozbiljnije da se bavim slikanjem.

Tri godine kasnije postala sam vođa likovne sekcije i organizovala sam prvu samostalnu izložbu u okviru društva.Od tada su moje izložbe postale tradicionalne i održavaju se svake godine u okviru društva,a u toku je priprema izložbe koja će se održati mjeseca jula pod nazivom ''Etno motivi i predmeti'' u kojoj ću spojiti ljubav prema slikanju i folkloru.

Na pitanje o planovima vezanim za slikarstvo,Bogdanovićeva kaze: "Trenutno pripremam slike za najavljenu izložbu ovdje u Mariboru.U planu je takodje i izložba u nekim gradovima Austrije ali o tom-potom. Ovo je moja šesta izložba,a voljela bih da svoje slike predstavim i svom rodnom gradu. Takođe sam vođa likovne sekcije koja radi pri KUD-u.A želja mi je da jednog dana imam svoj slikarski atelje."

Ova mlada umjetnica za slikanje koristi uglavnom uljane i akrilne boje, pastelne krede, tempere, olovke, a slika na platnu, papiru i drvetu, takođe radi i oslikavanje zidova.

Bogdanovićeva stvarajući sopstvenu umjetnost prevazilazi okvire koristeći različite komunikološke kanale i umjetničke dojmove, došavši do ideje da direktno razgovara sa publikom. A predstavljanje ličnosti kroz bilo koji vid umjetnosti za nju je lično osvjetljenje i prosvjetljenje. Za svoju šestu izložbu nema ograničenja i tajni, želi da uspostavi interaktivnu komunikaciju sa publikom.

IZVOR: www.kvdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…