Milenko Miko Drakulović prvi kotorvaroški fudbalski sudija

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.07.2016. 15:24

U godini kada se obilježava 90-godišnjica osnivanja FK Mladost neophodno da se stariji Kotorvarošani podsjete, a mladi prvi put saznaju, ko je bio prvi kotorvaroški fudbalski sudija. Mediji su prije više od četiri decenije objavili vijest da je Milenko Miko Drakulović položio sudijski ispit i tako postao prvi djelilac fudbalske pravde u Kotor Varošu.

Miko je branio „crveno-plave“ boje Mladosti. Kada je prestao da brani gol bio je učitelj najmlađih fudbalera i član upravnog odbora FK Mladost, člana Krajiške zone, a izvjesno vrijeme dopisnik „Sportskih novina“ iz Sarajeva.

„Poziv sudije me oduvijek privlačio. Za dvanaest godina aktivnog igranja šest godina sam bio kapiten Mladosti. Sudije me ni jednom nisu zapisale, ni isključile“, govorio je Miko.

Po svojim uspješnim odbranama, kao kapiten ekipe, odnosu prema saigračima, gostima i publici Miko je ostao u nezaboravnom sjećanju kotorvaroških ljubitelja fudbala. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…