Mirko Mikić sportski direktor RK ´Borac´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.07.2017. 14:39

Bivši rukometaš i trener mlađih kategorija Rukometnog kluba Borac, Mirko Mikić, imenovan je za sportskog direktora šampiona BiH rukometnog kluba ´Borac´. Mirko Mikić je svoje prve rukometne korake napravio baš u Kotor Varošu.

Uprava Banjalučana vrlo brzo je postigla dogovor sa nekada uspješnim lijevim krilom koji se po okončanju igračke karijere posvetio radu sa mladima.

– Poslije odlaska Gorana Malića ostalo je upražnjeno mjesto sportskog direktora. Mislim da smo povukli dobar potez, jer je Mirko Mikić dugo godina nosio crveno-plavi dres. Istovremeno, radi se o čovjeku koji ima sve kvalitete neophodne da odgovori funkciji koju mu je povjerio Upravni odbor. U toku sljedeće sedmice biće potpisan i ugovor – istakao je direktor Borca Vladimir Branković.

Imenovanjem Mirka Mikića na poziciju sportskog direktora nastavljena je praksa da se na svim klupskim nivoima ukaže prilika Borčevoj djeci. Tako je nedavno za novog trenera postavljen Bojan Unčanin, koji je prve rukometne korake napravio upravo u banjalučkom velikanu. U Gospodskoj ulici je proveo gotovo 18 godina.

Takođe, ovog ljeta se među stative vratio i Bojan Ljubišić. Riječ je o golmanu koji je ponikao u Borčevoj školi i kojem će ovo biti treći mandat u redovima nekadašnjeg prvaka Evrope. Uz to, povratnici su i Nemanja Bezbradica, te Dean Šešić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…