Mjesne zajednice dobile računarsku opremu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.03.2017. 13:00

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je danas u skupštinskoj sali set informatičke opreme predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Kotor Varoš, Obodnik, Maslovare, Vrbanjci, Zabrđe i Grabovica koje su aktivno učestvovale u realizaciji pomenutog projekta.

Načelnik Sakan izrazio je zahvalnost vladama Švajcarske i Švedske, kao i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP)  istaknuvši da će ova oprema omogućiti mjesnim zajednicama kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima na području pomenutih mjesnih zajednica.

„Ovo mnogo znači za našu opštinu, a prije svega za mjesne zajednice i ove momke i djevojke koji bez naknade rade težak i odgovoran posao u svojim mjesnim zajednicama“, rekao je Sakan.

Vrijednost opreme je 16.065,91 KM.

„Nova informatička oprema će omogućiti uspješnije pružanje usluga građanima u BiH, podignuti značaj mjesnih zajednica, poboljšati komunikaciju sa građanima te time podstaći građane na veći angažman u opštinskom odlučivanju, a kako bi učestvovali u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa. Ovo je samo jedan od koraka prema revitalizaciji mjesnih zajednica u BiH“, rekla je Majda Ganibegović, UNDP voditeljica projekta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština  i gradova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…